مژده رنگیان | شهرآرانیوز؛ در دومین دوره رقابتهای شطرنج برخط دانشجویان زن دانشگاههای آسیا، تیمملی ایران با کاپیتانی ورزشکار مشهدی به مقام نایبقهرمانی دست یافت.
دختران شطرنجباز ایرانی پس از ۳ روز سخت و فشرده که بهصورت مجازی رقابتهای شطرنج برخط دانشجویان زن دانشگاههای آسیا را دنبال میکردند، به کار خود پایان دادند. آنها موفق شدند نسبت به سال گذشته یک پله صعود کنند و از سومی سال گذشته به نایبقهرمانی امسال برسند. قهرمانی در مشت تیم ایران بود، اما رقابت حساس ایران و هند کار را برای شطرنجبازان دشوار کرده بود. شکست تلخ ملیپوش مشهدی در آخرین دور باعث شد دست دختران ایران از قهرمانی کوتاه بماند.
در سومین روز، بازیکنان در ۳ دور پایانی با هم به رقابت پرداختند و با کسب ۲ مدال نقره و برنز انفرادی آسیا برای صفورا قانع و طناز ازلی و عنوان نایبقهرمانی تیمملی ایران، این مسابقات به پایان رسید. در ردهبندی انفرادی که با شرکت ۴۱دانشجوی زن از ۱۲کشور برگزار شد، شطرنجبازان ایرانی در دورهای هفتم و هشتم با پیروزی بر حریفان، فاصله امتیازی خود را با تیم هند، صدرنشین مسابقات، به حداقل رساندند و با نیم امتیاز اختلاف وارد دور نهم شدند. بازیهای دور نهم درحالی آغاز شد که صفورا قانع و استاد بینالملل وصال حامدینیا باید به مصاف استادان بزرگ هند میرفتند و نتیجه این ۲ مبارزه تکلیف تیم قهرمان را مشخص میکرد.
در دیدارهای حساس دور نهم، صفورا قانع، شطرنجباز ایران، با قبول تساوی برابر استادبزرگ هند جمع امتیازات خود را به عدد ۷ رساند و عنوان ارزشمند نایبقهرمانی انفرادی آسیا را کسب کرد. استاد فیده طناز ازلی، دیگربازیکن ایران، در دور آخر بازیها بر نامزد استادی از سنگاپور غلبه کرد و با ۵/۶ امتیاز و پوئنشکنی بهتر نسبت به ۲ رقیب هندی، عنوان سوم انفرادی آسیا را به خود اختصاص داد.
استاد بینالمللی آناهیتا غلامی اوریمی در بازی دور پایانی با شکست نامزد استادی از کشور مغولستان، ۶ امتیاز ارزشمند برای تیم ایران کسب کرد. تنها ملیپوشی که دیدار نهایی را واگذار کرد، شطرنجباز مشهدی بود. استاد بینالمللی بانوان وصال حامدینیا در دور آخر نتیجه بازی را به حریف هندی واگذار کرد و ۵/۵امتیازی شد.
درصورتیکه حامدینیا، کاپیتان تیمملی، از پس حریف هندیاش برمیآمد، تیمملی ایران میتوانست به قهرمانی آسیا برسد، اما این شکست باعث شد هندیها با اختلاف نیم امتیاز بیشتر روی سکوی اول قرار بگیرند.
به این ترتیب در پایان این رقابتها تیم هند با ۵/۲۵ امتیاز قهرمان و تیم ایران با ۲۵ امتیاز نایبقهرمان شد. تیم مالزی نیز با ۲۱ امتیاز سوم شد و تیمهای اندونزی، امارات متحده عربی و چین هم مقامهای چهارم تا ششم را کسب کردند. پارسال، اما مغولستان با کسب ۲۰ امتیاز قهرمان مسابقات شد، اندونزی با ۱۸ امتیاز به نایبقهرمانی رسید و تیم دختران ایران با ۱۶امتیاز سوم شد.
وصال حامدینیا، ورزشکار بیستساله مشهدی، اکنون دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد است که موفق شد در انتخابی تیمملی دانشجویان دختر در بین ۳ بازیکن برتر کشور جای بگیرد. او پارسال نیز در تیمملی دانشجویان ایران حضور داشت و عنوان سومی را تجربه کرد. او امسال کاپیتان تیمملی در این رقابتها بود.
در اولین روز مسابقات حامدینیا ۲ امتیاز ارزشمند برای تیم کسب کرد.
او در دورهای اول بر حریفانی از عمان و قزاقستان پیروز شد، اما در دور سوم نتیجه بازی را به حریف مغول واگذار کرد. استاد بینالمللی مشهدی در ادامه مسابقات و در دور چهارم حریف سریلانکایی را از پیش رو برداشت و در دور پنجم امتیاز بازی را با استاد فیده اماراتی تقسیم کرد. حامدینیا در دور ششم بهزیبایی بر نامزد استادی از کشور مالزی غلبه کرد و با ۴.۵ امتیاز در رتبه پنجم انفرادی قرار گرفت، اما روز آخر، حساسیت رقابتها او را از مدال طلا دور کرد.
این مسابقات در ۹ دور به روش سوئیسی برگزار شد و ۴ دانشجوی کشورمان در بخش دختران با کاپیتانی استاد بینالمللی بانوان وصال حامدینیا، دختر شطرنجباز مشهدی، حضور داشتند. استاد بینالمللی بانوان آناهیتا غلامیاوریمی، صفورا قانع و طناز ازلی نیز دیگر اعضای تیم دختران ایران را تشکیل میدادند. مسابقات در ۳ روز و هرروز در ۳ دور انجام شد. زمان بازیها با ۱۵ دقیقه و ۱۰ ثانیه پاداش بود. هدایت دانشجویان کشورمان در این رقابتها را شادی پریدر بهعنوان سرمربی، خاطره عزیزی بهعنوان سرپرست فنی و محمد ابراهیمزاده بهعنوان سرپرست بر عهده داشتند. تیم ایران در اولین دوره این رقابتها در سال۲۰۲۰ عنوان سوم تیمی را کسب کرده بود.
دومین مسابقات برخط شطرنج دانشجویان آسیا ۱۱ تا ۲۲شهریور توسط فدراسیون آسیایی ورزشهای دانشگاهی و با مشارکت فدراسیون ورزشهای دانشگاهی اندونزی و فدراسیون آسیایی شطرنج در ۲ بخش دختران و پسران در حال برگزاری است. با پایان رقابت دختران، رقابتهای بخش مردان از روز پنجشنبه ۱۸شهریور به میزبانی اندونزی آغاز میشود.